Над 50 места от цял свят вече са покрити от екипа на проекта за подпомагане масовото гласуване в чужбина

Една седмица след старта на проекта за улесняване на масовото гласуване на българите извън страната на парламентарни избори 2014 година, екипът на проекта обхваща вече над 50 места по света с мрежа от местни координатори.

Активни български граждани от Аделаида и Пърт (Австралия), Хюстън, Систър Бей и Устър (САЩ), Линц (Австрия), Тавира (Португалия), Аахен (Германия), Маастрихт (Нидерландия), Глостър и Нюкасъл (Великобритания) поеха личен ангажимент да информират активно и навреме сънародниците си в местата, където те самите живеят, за възможността да открият удобна за тях изборна секция. На картата на проекта вече може да видите и географското разположение на мрежата от местни координатори.

Екипът на проекта очаква в най-скоро време Централната избирателна комисия (ЦИК) да активира на своя сайт системата за подаване на електронни заявления за отваряне на изборна секция. Колкото по-рано стане това, толкова повече време ще имат българите, живеещи в чужбина, да съберат необходимите за целта 40 заявления. Срокът за събиране на заявленията е 9 септември 2014.

Екипът на проекта продължава да приема доброволци за местни координатори, активисти, а на по-късен етап и членове на секционните избирателни комисии (СИК) в чужбина, както и за наблюдатели в изборния ден.

Едно мнение за “Над 50 места от цял свят вече са покрити от екипа на проекта за подпомагане масовото гласуване в чужбина

  1. Всичко хубаво де искам да гласувам и реших да проверя как стои въпроса със секциите за Канада. Цитат: Канада – Разрешава се разкриването на секции само в ДКП и в почетните консулства или при специално разрешение от съответната държава. Не е възможно добавяне на място за гласуване. Т.е може да се гласува само на четири места в Канада – Брамтън, Монтреал, Отава и Торонто. Ванкувър въобще не може да се добави като опция за гласуване. Всяко от тези места ни е супер далече за гласуване най-близкото ни е Сиатъл в САЩ – на 4 часа от тук, което пък е свързано с притежаването на виза за САЩ ако не си канадски гражданин.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s