За сайта

Сайтът е предназначен за българските граждани и общности по света. Целта му е

 • да ги информира своевременно, обективно, ефективно и ефикасно за подготовката, провеждането и резултатите от инициативи и проекти за България
 • да им даде възможност да вземат решение как дадат своя принос за успешното  осъществяване на инициативите и проектите

Сайтът се поддържа от българи в чужбина, ползва ноу-хауто на Временните обществени съвети на българите в чужбина (www.globalbulgaria.eu), на блогъра Боян Юруков, на членовете на Инициативен комитет „Гласувай без граници“ (http://referendum2015.bg/), на групата „Искам за гласувам“, фейсбук-групата ДАНСwithme Global и на българи, живеещи, учещи и работещи по света.

За контакт:

Димитър Иванов (Цюрих, Швейцария)
dimiter.ivanov@outlook.com

16 мнения за “За сайта

 1. Заявявам готовността си да участвам в избирателните секции за Евр. Парламент в Барселона, Испания. Сърдечни поздрави, Д. Панайотова
  Вижте и профила ми в Twitter:
  @bogoroditza

  • Здравейте, Димитрина

   Поздравяваме ви за решението доброволно да съдействате за провеждане на изборния процес в чужбина. Очакваме официална информация от ЦИК са това, къде все още има непопълнени места в съставите на секциите в чужбина. Ще ви пишем допълнително.

   Ако искате, може да се свържете с Посолството на България в Мадрид и директно да ги информирате за вашето желание.

   Сърдечни поздрави
   Димитър Иванов

   • Здравейте отново

    Според решение на ЦИК от събота, 10 май 2014 (https://www.cik.bg/reshenie/?no=337&date=10.05.2014), за секциите в Барселона все още се търсят хора.

    Затова отново ви препоръчвам да предложите вашата кандидатура на Десислава Парушева от българското посолство в Мадрид:

    Dessislava Parúsheva
    Primera secretaria / Asuntos culturales, de educación y prensa
    Embajada de la República de Bulgaria en España
    Travesía de Sta. Mª Magdalena, 15
    28 016 Madrid
    tel.: +34 917 030 064
    e-mail: d.parusheva@yahoo.es

 2. Здравейте. В Рединг, Великобритания аз бях човекът, който от организира изборна секция през последните избори за парламент и президент. При положение, че се съберат достатъчно хора със заявления за откриване на секция, имам готовност и този път да помогна.

  Поздрави,
  Виктория

 3. Здравейте, бихме желали да отворим изборна секция и в град Трир, Германия. Имаме място и доброволци. Бихте ли ни дали повече информация? Благодаря и весели празници

  • Здравейте
   Чудесно. Най-добре е да свържете с Димитър Иванов от Мрежата на изборните доброволци, който живее в Швейцария и координира Мрежата (0041787881878 – вайбър, WhatsApp). Може да му пишете по фейсбук тук https://www.facebook.com/DimiterIvanov1974. Той ще ви обясни, какви са следващите стъпки.

 4. Здравейте,
  пиша Ви във връзка с това,че проявих желания за да бъда Отговорник за нашата изборна секция в Гр.Касел Регион Хесен.Бихте ли ми изпратили или дали информация какво да правя от тук нататък.
  Благодаря предварително!

  • Здравейте
   Моля, оставете ни ваш мобилен телефон и профил на фейсбук. Ще се свържем с вас. И ще ви свържем с други ваши сънародници, които вече работят по инициативата. Със сигурност в екип ще ви е по-лесно.

 5. Здравейте,

  Днес видях на картата къде ще има секции в Германия и видях също, че за град Улм се търсят доброволци за 04.04.2021г.С жена ми имаме желание да участваме, с кого да се свържем?

 6. Къде и как да се изпратят тези необходими 60 гласа ,за да се отвори секция в град в Германия?
  Благодаря предварително!

  • През следващите 2 седмици ще бъде активирана онлайн платформа за подаване на електронно заявление. Следете този блог и ФБ-страницата Избори и Референдуми в чужбина.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s