Окончателни резултати допълнителни секции

Окончателни резултати на 29 април 2014, 24:00 (UTC + 02:00)

Осигурени допълнителни секции: Берн, Женева (Швейцария), Осло (Норвегия), Амстердам и Ротердам (Нидерландия), Лил, Монпелие  и Сен Луи (Франция), Брегенц (Австрия), Бристол и Ковънтри (Великобритания), Тампере (Финландия), Ню Йорк (САЩ), Битоля и Скопие (Македония), Токио (Япония), Бърно (Чехия), Кишинев (Молдова), Гьотеборг (Швеция).

За Баргинг, Сатън и Тотнъм (Великобритания) се очаква да има специално окончателно решение на ЦИК.

StayAdditionalElectoralWards1

StayAdditionalElectoralWards2

 

Ако все още няма отворена секция на удобно за вас място, може да участвате в отварянето на такава, като подадете заявление по един от двата начина.:

  • по електронен път: на сайта на Централната избирателна комисия (ЦИК) тук
  • по пощата: като изпратите попълнено заявление (изтегли и отпечатай в pdf или doc-формат) на адреса на посолството в съответната държава (списък на адресите ще намерите тук)

Срок за подаване на заявленията: 29 април 2014 (до 24:00 ч.).

За откриване на нова секция са необходими общо 40 заявления (или само 20, ако е в посолство или консулство).

Важно: Секции в страни извън ЕС може да се отварят само в посолства или консулства.

9 мнения за “Окончателни резултати допълнителни секции

 1. Barking, East London … Не фигурира като обособена самостоятелна изборна секция поради дебелоочието на „големите умници от ЦИК“ от предните проведени избори за народни представители!
  Сега е момента да се подаде Заявление-Декларация за образуване на Изборна Секция в Barking, IG11. За пръв път се дава възможност да подава Декларация и по Електронен път, т.е. по нет-а.
  Хора, бъдете активни, подавайте Заявления-Декларация не само за образуване на Изборна секция в Barking, East London, но и за други места в Лондон и целият UK !!

  • Миналата година подадох заявление за баркинг, посолството най-безотчливо ми върна писмо в което пишеше че не съм попълнил някакъв си адрес в България.

   Това писмо беше пратено последният възможен ден за да го получа един ден след срока определен по закон, и да нямам възможност за каквато и да е реакция. Освен това ме информираха че същото мога да направя и онлайн на посочен в писмото URL, който разбира се беше сгрешен (за всеки случай).

   Как може собстената ни държава, да прави всичко възможно, да не гласуваме.

   • Имаме информация, че за Евроизбори 2014 в Лондон ще има две секции в посолството, една в Баркинг и една в Тотнъм. Успешно гласуване!

  • Очакваме ЦИК да обяви в свое решение отварянето на „автоматични“ секции в Баркинг, Сатън и Тотнъм, независимо колко са подадените заявления н тях. Но не сме абсолютно сигурни, предвид негативния опит със секциите в Лондон на предишни избори.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s