Референдум 2014: резултати от проверката за валидност на подписите

Проверката на служба ГРАО, продължила 66 дни, установи 463 326 валидни подписа от внесени 571 612. Невалидните подписи са 108 286, като при 22 000 причината е сгрешен адрес.

В срок до 1 месец

  • инициативният комитет има възможност да отстрани пропуските, като допълни липсващите данни в невалидните подписи. Нови подписи не могат да се събират. Срокът за събиране на подписи изтече на 6 май 2014.
  • правната комисия на НС трябва да излезе с предложение за решение дали да има референдум.

При положение, че не са събрани 500 000 валидни подписа, Народното събрание не е задължено, но може – в срок до 3 месеца – да вземе решение за провеждане на референдум.

Източник: www.novini.bg

3 thoughts on “Референдум 2014: резултати от проверката за валидност на подписите

  1. Инициативният комитет захванал ли се е да поправя грешните подписи и адреси, за ДА ИМА РЕФЕРЕНДУМ? Във връзка ли си с тях, Димитре?

  2. Не разбирам, защо държавата не ми позволява да гласувам от чужбина въпреки, че съм изпуснала срока за регистрация? Защо прави всичко възможно да възпрепятства да упражнявам правото си да гласувам чрез спазване на някакви си срокове за регистрация!!! Ами, ако нямам физическата възможност да се придвижа до секцията за гласуване?
    Колко по-лесно и удобно е да се гласува от собствения си телефон, компютър или каквато техника имате с едно натискане на бутона. Крайно време е да се модернизира този процес!!! Убедена съм, че само тогава ще има 99% активност.

    Много съм разочарована!!!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

Connecting to %s