Бланките с подписи от чужбина се очакват до 7 март за стартиране на проверка в служба ГРАО

Подписката за Референдум за нова изборна система е в разгара си.

До 7 март се очакват да бъдат получени в София досега събраните бланки с подписи на българи, живеещи в чужбина.

На 10 март ще се внесат в Народното събрание всички събрани до момента подписи в страната и чужбина и ще се стартира проверка на валидността им в служба ГРАО.

Целта е по възможност Референдумът да се състои заедно с Евроизборите в края на месец май.

Паралелно ще продължи събирането на подписи от българите в чужбина, като крайният срок за получаване на бланките в София остава 6 май 2014.

6 мнения за “Бланките с подписи от чужбина се очакват до 7 март за стартиране на проверка в служба ГРАО

 1. За съжаление виждам ашела за подписка много късно. Не може да стигне бланката ми до България в срока, който е указан.Няма ли възможност българите, които живеят в чужбина да гласуват по интернет?

  • 7 март не е краен срок. Подписи ще се приемат от Инициативния комитет в София и след тази дата и ще бъдат допълнително внесени за проверка в служба ГРАО.

   Българите в България и в чужбина не могат да гласуват по интернет. Това е и една от целите на Референдума – да им се даде тази възможност.

 2. Защо, да могат да гласуват по интернет?
  Те не живеят тук,имат право да гласуват – преглъща се някак, ама ако не искат да идват за неща, който очевидно не считат за важни, чак до толкова, че да се върнат, то защо да им се осигурява възможност въобще да изразяват мнение по интернет?

  • Опитвам се да си представя връщането на 1.5-2 милиона българи от чужбина, за да участват в гласуване в България в точно определен ден. Струва ми се невъзможно или неефективно упражнение, не мислите ли?

  • До Боян Тошков
   Защо да се гласува по Интернет – защото българите в чужбина са граждани на Република България и милеят за нея не по-малко от останалите, защото са пръснати по целия свят и не могат да си вземат ваканция когато си поискат, защото те осигуряват своите родители и близки в България, те са основния инвеститор в нея и не на последно място, защото никой не може да им осигури автобуси да ги извозят, както го правят турците. Вие господине, ако наистина милеете за България и българите, не бихте написали това. Нека да се ОБЕДИНИМ всички българи по света , иначе няма да има бъдеще за децата и внуците ни!

 3. до господин Тошков
  Драги господине,за разлика от вас които в деня на изборите отиват пеша до пункта и дават гласа си,а много често и не отиват ,защото има мач по телевизията,
  ние взимаме влакове ,рейсове и самолети за да отидем до съответните Посолства.
  Но колко от нас могат да си го позволят?
  Уверявам Ви ,че ние милеем за тази държава и не се срамуваме да се наричаме Българи кадето и да сме!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s